Hvordan kommer man igang?

Hei!

En rar følelse..jeg tror jeg har inspirert meg selv..!? Thihi.. Jeg har i hvertfall følt en sånn glede av å blogge om håndverkertema at jeg har til og med fått enda mer lyst å gjøre ting jeg ellers ikke er så giret på, å male! Jeg har et fryktelig stygt kjøkken (unnskyld kjøkken, men det er sant). Kjøkkenet er neste storprosjekt på lista, men jeg må spare mer penger først. Jeg har bodd i huset i 10 år og holdt ut med dette kjøkkenet. Jeg har lenge lenge hatt lyst å kjøre en bulldoser igjennom kjøkkenet og få det bort. Men det har vært andre prosjekter å ta tak i først. Jeg tipper at jeg må spare i ett eller to år til, så nå fikk jeg litt ånden over meg og skal male kjøkkenet bare for å trives litt bedre der mens jeg venter på nytt kjøkken (vi har tenkt å male før, men har ikke klart å komme igang..).

Heldigvis er vi forskjellige alle sammen. Noen liker å male, noen foretrekker å reparere møbler eller støpe grunnmur. Ja eller installere teknologiske duppeditter i hjemmet, spille golf eller studere fugler. Jeg er ikke så glad i malearbeid. Spørs hva jeg skal male. Kreves det lite forberedelse, går fort og resultatene vises raskt så går det fint. Det sier litt om meg og tålmodigheten min. Men det har forbedret seg med årene.

Min mor er derimot flink å male uansett hva det måtte være. Hun er flink å organisere, veldig flink til det faktisk! Det virker som hun ikke har noe særlig problem med å komme igang med prosjekter heller. Inspirerende! Jeg vet å utnytte dette så klart, så jeg kan lett bare avtale med henne et tidspunkt for oppstart. Da forplikter jeg meg på en måte og da er det lettere for meg å komme igang. I tillegg til å være flink å arbeide og å være min mor, så er hun også sykepleier. Vi passer derfor veldig godt til å arbeide ilag! Jeg går gjerne igang og stopper ikke før jeg klarer ikke mer. Tar meg helst ikke matpauser en gang. Det fungerte før i tiden, men nå takler ikke lenger helsen min en slik arbeidsmetode. Hjernen min har veldig vanskelig for å forstå dette og omstilles. Så min mor sørger for at jeg tar pauser og sier når vi skal stoppe for i dag, og da holder helsen kanskje prosjektet ut.

Hvis det er vanskelig å komme igang med et prosjekt handler det for min del ofte om planleggingen. Jeg vet fra før av at selv om det ikke er en favorittaktivitet å male så må det males uansett. Så tanken om jeg har lyst eller ikke må jeg bare legge bort. Det som får meg til å «ikke orke å starte» er at jeg har ikke planene klare. Hvilken farge hvor, har jeg maling, må jeg kjøpe maling, hvordan maling, hvor mye maling, har jeg teip, pensler og øvrig utstyr, hvor er maleklærne, hvor skal jeg gjøre av alt som må flyttes vekk mens det males, hva slags grunnarbeid må gjøres etc etc. Det kunne vært kjekt å kunne hentet frem en instruks for malearbeid og bare fulgt den. MEN, produktutvikling skjer så fort at en slik instruks ville fort blitt utdatert. Samme gjelder det meste av oppussings-/byggeprosjekter. Produkter, utstyr og metoder utvikles fort, på godt og vondt.

Så, nr. 1 Planlegg jobben – ganske detaljert. Planen kan jo justeres underveis i arbeidet, men den er et utgangspunkt. Og for min del er det mye lettere å iverksette et prosjekt hvis jeg har en avtale med noen. Om så bare for å komme igang. Gjelder det deg? Har du noen du kan avtale med? Evt fortell noen at du skal starte prosjektet den eller den dagen. Da har du sagt det og da virker det kanskje som et dytt?

Kort oppsummert; Finn ut hva det er som stopper deg i å komme igang. Ta det derifra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *